Implică-te și tu! Donează 3,5% din impozitul anual pe venit

Alege să te implici, dacă dorești o schimbare în lumea din jurul tău. Nu putem schimba toate lucrurile, însă, împreună, putem avea un impact asupra unei mici părți a lor și în comunitatea în care ne desfășurăm activitatea. În cazul în care rezonați cu proiectele, inițiativele și acțiunile Asociației pentru Educație în Științe Socio-Umane în domeniul educației, vă invităm să ne susțineți cu o donație prin transfer direct în contul: RO70INGB0000999909489840. Orice contribuție este un ajutor important pentru noi!

Împreună ne vom angaja într-un demers proactiv de prevenire a analfabetismului funcțional, începând din clasele primare, prin activități de educație non-formală pentru dezvoltarea principalelor competențe necesare joburilor viitorului: creativitate, gândire critică și rezolvarea de probleme complexe. Miza mișcărilor revoluționare în educație, în care ne implicăm împreună, o constituie literația și combaterea fenomenului de analfabetism funcțional, care a atins cote alarmante în România, de până la 45% în rândul elevilor de 15 ani, conform ultimelor date ale testărilor PISA (2018). În 2019, 1000 de elevi au beneficiat gratuit de activitățile dezvoltate în cadrul celor două programe ale asociației, 5SPRE10 și lecturEXPLORAM, cu finanțare privată. Dorim să ajungem în cât mai multe comunități școlare și în continuare cu programele noastre. Criza creată în contextul epidemiologic actual ne evidențiază din nou că sistemul educațional nu poate face față singur în fața unei reformări necesare din temelii. Acum, mai mult ca niciodată, este important să fim împreună. Numai împreună, mic cu mic se va face MARE și spunem #STOPanalfabetismfunctional!

Și mai simplu, ANAF a publicat noul model de declarație 230, pe care îl puteți descărca și de pe pagina noastră. Vă invităm să descărcați acest formular, să-l personalizați cu informatiile personale și să ni-l trimiteți cât mai devreme, până pe 30 iunie 2020, pe ong.essu@gmail.com.

Pasul 1 – Descărcați formularul 230
Pasul 2 – Completați câmpurile editable 
Pasul 3 – Semnați folosind semnătura olografă
Pasul 4 – Apoi îl trimiteți pe adresa ong.essu@gmail.com

Pentru a semna electronic fișierul, urmați pașii:

Pasul 1. Este important să aveți instalată aplicația Adobe Reader descărcată
Pasul 2. Dați editare – marcat cu semnul grafic al unui pix – și alegeți Fill & Sign.
Pasul 3. Odată ce-ați făcut acest lucru, căutați pictograma unui stilou. Apăsați pe ea și începeți să semnați în câmpul din stânga jos, la „Semnătură Contribuabil”. Puteți fie să desenați cu mouse-ul semnătura, fie să încărcați o imagine cu ea (semnați pe o foaie albă, faceți o poză, decupați semnătura și o încărcați în câmpul menționat mai sus).
Pasul 4. Dați Done și apoi semnătura va fi salvată.

Așa cum scriam și mai sus, formularul completat (doar prima pagină) este important să ajungă la noi printat și scanat sau direct în format electronic, până la data de 30 iunie 2020, pe mail-ul ong.essu@gmail,com, urmând ca noi să le trimitem spre ANAF (Conform ordin ANAF nr.936/2020, publicat in M.Of. nr.325/2020.)

​ Îl mai puteți trimite:

  • prin poștă, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire;
  • direct la registratura administrației financiare de care aparțineți (aici aveți lista administrațiilor);
  • folosiți serviciul online ANAF, Spatiul Privat Virtual, disponibil aici.

Pentru orice fel de întrebări vă rugăm să ne scrieți pe bine-cunoscuta adresă de email: ong.essu@gmail.com. Schimbarea începe cu fiecare dintre noi. Mulțumim pentru încredere și sprijin!